Ana sayfa Örgü Modelleri El İşi Balık Sırtı Örgü Modeli Yapılışı

El İşi Balık Sırtı Örgü Modeli Yapılışı

Şişle Balık Sırtı Örgü Modeli Yapılışı

Merhaba hanımlar,

Yine karşınıza muhteşem örgü modelleri arasında yer alan “Balık Sırtı Örgü Modeli” yapılışını resimli olarak paylaşacağız. Öncelikle burada balık sırtı örgüsünü yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar olacak. İlk olarak kalın iplikle son derece tok, sıkı bir balık sırtı örgü olur. Örgü olarak kayak kazağı, kaban stili kazaklar için yapmanızı önermekteyiz. Fakat ipliği çok sıkı tutarsanız sert, katı bir örgü modeli olur. Mümkün olduğunca ipliği çok sıkmayın ve ince iplikler ile kalın şişle örerseniz daha hafif ve yumuşak bir doku elde edersiniz. Kalın ya da ince kaç numara şiş ile yapacaksanız tabi yine siz değerli hanımlarımızın takdirine beğenisine bırakıyoruz. Konumuz üzerinden yine şişle balık sırtı örgüsü videolu anlatımına ulaşabilirsiniz.

Balık Sırtı Örgüsü Nasıl Yapılır?

Balık sırtı örgü modeli resimli yapılışını 11 adımda sizlerle paylaşacağız.

Balık Sırtı Nasıl Örülür
1. Balık sırtı örgü modelimiz tamamlandığında 1. resimde görüldüğü gibi örneğimiz ortaya çıkacaktır.
2. Düz örgü tarafını yaparken kenar ilmeği örmeden alalım.
3. Sonraki iki ilmeği sanki kesiyormuş gibi birlikte alalım fakat tam düz örgü gibi yapmıyoruz.
4. Şişi bu iki ilmeğimizin arka tarafındaki ipliklere geçirip örer gibi ilmeği çıkarıyoruz.
Balık Sırtı Yapılışı
5. Şişi çıkarmadan, bu iki ilmekten sağ taraftakini şişten örelim ve diğerini ise sol elimizdeki şişin üzerinde bırakalım.
6. Bu sefer kalan bu ilmek ile bir sonraki ilmeği birlikte alalım. Ve sonra yine düz örgü tarafında olmamıza rağmen, ilmeklerin ön tarafındaki ipliklere değil, arka tarafındaki ipliklere doğru şişi geçiriyoruz.
7. Örer gibi ilmeği çekelim fakat şişi çıkarmayıp ilk ilmeği düşürüp diğerini sol elinizdeki şişte bırakıyoruz. Düz örgü alanına bu şekilde devam ediyoruz.
8. Şimdi ise ters örgü tarafına geçiyoruz. Kenar ilmeği örmeden alıyoruz.
Balık Sırtı Örgü Modeli
9. İki ilmeği normal ters örgü yapacak şekilde alalım. Örgünün bu tarafında, şişin özel bir batma çıkma durumu yok, aynı şekilde ters örgü yapılır. Düz ve ters örgü yapılışıyla ilgili takıldığınız bir nokta olursa https://www.orgudelisiyim.com/ters-duz-orgu-nasil-orulur konumuzu inceleyebilirsiniz.
10. Ters örgümüzü tamamladıktan sonra ilmeği çekiyoruz.
11. İlmeği çektikten sonra diğer tarafta yaptığımız gibi ilmeklerden sadece sağ taraftakini şişten düşürün yani örelim. Diğerini sol elimizdeki şişte bırakalım.
12. Kalan ilmeği yine bir sonraki ilmek ile beraber, ters örgü stilinde olduğu gibi alıyoruz, birini örüp düşürün, diğerini şişte; bir sonraki ilmekle birlikte örülmek üzere tutun. Ters örgü alanında bu şekilde adımları uyguluyoruz.

Balık sırtı örgümüz tamamlandıktan sonra 1. adımda resimde gördüğünüz üzere örneğimiz çıkmış olacaktır.

Şişle Balık Sırtı Örgü Modeli Videolu Yapılışı

Siz değerli örgü sever hanımlarımız için özel olarak hazırlanmış olan videolu örgü modelleri konularımızı şiddetle incelemenizi tavsiye etmekteyiz. 🙂

Tığ İşi Puf Çiçek Örgü Modeli
Popcorn Papatya Örgü Modeli Nasıl Yapılır?
Zırh Zincir Örgü Modeli

Kaynak: Nako

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here